Angst er en naturlig grundfølelse, som vi alle har, men for nogle børn og unge kan den tage overhånd, hvor angsten kan være svær at få ned på et normalt leje igen. Angst kan se forskellig ud fra barn til barn og fra familie til familie Angst er en naturlig grundfølelse, som vi alle har, men for nogle børn og unge kan den tage overhånd, hvor angsten kan være svær at få ned på et normalt leje igen. Angst kan se forskellig ud fra barn til barn og fra familie til familie

Angstbehandling

Angst - Cool Kids

Angst er en naturlig grundfølelse, som vi alle har, men for nogle børn og unge kan den tage overhånd, hvor angsten kan være svær at få ned på et normalt leje igen. Angst kan se forskellig ud fra barn til barn og fra familie til familie. Hos nogle børn og unge kan det vise sig som angst ved at være væk fra dem, man holder af, angst ved at gå udenfor hjemmet eller ved for eksempel at skulle noget nyt. Der kan være en række forskellige fysiske symptomer, og ofte vil det begrænse barnet og familiens hverdag markant.

Som forælder kan du stå med en følelse af, at du gerne ville hjælpe dit barn men ikke ved hvordan. Som forælder har du måske prøvet med forståelse, overtalelse, lokkemetoder eller endda skæld ud. Alt er naturlige reaktioner på situationer, vi, som forældre, har svært ved at styre. Men ikke reaktioner, der er langtidsholdbare eller sunde.

På klinikken har vi valgt at køre individuelt tilrettelagte angstforløb efter den kognitive adfærdsterapeutiske metode, når vi møder børn og unge med angst og bekymring. Her lærer man kernestrategier og teknikker til at identificere og analysere de tanker, der er forbundet med angsten. Forløbet er strukureret således at man trinvis lærer, afprøver og afhjælper angsten samtidig med, at forældreinddragelsen hjælper barnet og den unge med at kunne holde fast i strategier og redskaber efter endt forløb.