Kognitiv adfærdsterapi er videnskabelig valideret og brugt i ind og udland, i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen og Angstforeningen at behandle angst, depression og emotionsregulering med kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv adfærdsterapi er videnskabelig valideret og brugt i ind og udland, i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen og Angstforeningen at behandle angst, depression og emotionsregulering med kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv adfærdsterapi er videnskabelig valideret og brugt i ind og udland, i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen og Angstforeningen at behandle angst, depression og emotionsregulering med kognitiv adfærdsterapi.

Kognitiv Adfærdsterapi (KAT)

På KlinikNord for børn unge og deres familier, er vores arbejdet med individuelle og gruppeforløb baseret på kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv adfærdsterapi er videnskabelig valideret og brugt i ind og udland, i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen og Angstforeningen at behandle angst, depression og emotionsregulering med kognitiv adfærdsterapi.

Kognitiv adfærdsterapi handler om at give barnet eller den unge indsigt og redskaber til at få overblik og kontrol over hvordan man skal lave systemer og processer om for at kunne få en ændret adfærd udadtil. Vi arbejder med det der volder problemer her og nu, således at den adfærd som er med til at fastholde og forværre de problematikker som barnet eller den unge har, kan ændres.

Vi giver holdbare og praksisnære øvelser og teknikker, som gør det muligt for barnet eller den unge at få indsigt i, hvorfor de har udviklet de mønstre eller strategier som fastholder dem i problematisk adfærd og vi justerer mål og teknikker alt efter barnets eller den unges ressourcer og situation.