Børn med autisme har vist sig at være særligt sårbare i forhold til udviklingen af angst.Cool Kids ASF er for børn mellem 6-12 år og deres forældre Børn med autisme har vist sig at være særligt sårbare i forhold til udviklingen af angst.Cool Kids ASF er for børn mellem 6-12 år og deres forældre

Angst forløb tilpasset til børn med ASF

Børn med autisme har vist sig at være særligt sårbare i forhold til udviklingen af angst. Der er flere sandsynlige medvirkende faktorer til udviklingen af angst hos børn med autisme deriblandt tendensen til at være konkrettænkende, sort/hvid tænkende og at deres adfærd er rutinepræget og derfor kan forandring og ændring af adfærd være endnu sværere. 

Social angst forekommer hyppigt blandt børn med autisme, hvilket sandsynligvis skyldes at det kan være svært for børn med autisme at skabe gode kontakter og venskaber med jævnaldrende. Derudover kan der også forekomme kommunikationsvanskeligheder og sensorisk følsomhed, der kan være med til at øge angsten hos børn med autisme.

Gruppeforløb:

Angst gruppe ASF er for børn mellem 6-12 år og deres forældre. Barnets funktionsniveau bliver dog taget i betragtning og det kan derfor være muligt at deltage hvis man er kronologisk ældre. Angst gruppe forløbet er her tilpasset de andre behov som denne gruppe børn kan have for eksemple angående størrelsen af grupper eller sammensætningen. De mindre grupper gør, at vi har mere tid til at tilpasse forløbet til børnenes særlige behov.

Individuelt forløb:

Afhængig af behov, kan der tilrettelægges individuelle forløb sammen med barnets forældre.